Σχηματάρι:Έκκληση οι πολίτες να κλειστούν στα σπίτια τους-Με εγκαύματα ο ιδιοκτήτης

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Σχηματάρι.


Από άγνωστη αιτία και ενώ η διοίκηση ήταν εντός του κτιρίου σε σύσκεψη.


Ο Ιδιοκτήτης που από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να περιορίσει ο ίδιος τις φλόγες κατέληξε με εγκαύματα στο Κ.Υ. Σχηματαρίου ωστόσο είναι εκτός κινδύνου.


Επί τόπου έφτασε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα ενώ φορτηγά μετέφεραν χώμα στο σημείο για να θάψουν τα απορρίμματα που καιγόντουσαν και να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Νέφος καπνού λόγω φωτιάς σε βιομηχανία στο Σχηματάρι.Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε βιομηχανία πλησίον του Σχηματαρίου, παρακαλούνται οι κάτοικοι να μην κυκλοφορούν εκτός των κατοικιών, καθώς επίσης και να έχουν τα παράθυρα των σπιτιών του κλειστά για την αποφυγή αναπνευστικών προβλημάτων, μέχρι να διαλυθεί το νέφος καπνού που υπάρχει στην περιοχή.

Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση.Γενικές πληροφορίεςΗ προσωρινή υπερσυγκέντρωση ουσιών (όπως μονοξείδιο του άνθρακα, οξείδια του αζώτου (ΝΟx), διοξείδιο του θείου, αιωρούμενα σωματίδια (Α.Σ.) καθώς και άλλες ουσίες, καθώς και η μεταφορά τους με τη βοήθεια του ανέμου σε γειτνιάζουσες περιοχές ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας στο γενικό πληθυσμό και στις ομάδες υψηλού κινδύνου . Οι ομάδες υψηλού κινδύνου από έκθεση σε καπνό είναι άτομα με άσθμα ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα, άτομα με καρδιοαγγειακές παθήσεις, χρονίως πάσχοντες, ηλικιωμένοι, παιδιά, έγκυοι και καπνιστές.Για το λόγο αυτό προτείνεται η ελάττωση των άσκοπων μετακινήσεων και η παραμονή σε κλειστούς χώρους χωρίς απευθείας επικοινωνία με τον εξωτερικό αέρα (κλείσιμο παραθύρων, πορτών και λοιπών διόδων αέρα προς το εσωτερικό).Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σχετικά